27-02-12

Zodiak 9: Kwaad bloed. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2004)

willem ritstier,minck oosterveer,2004Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Caren, die bij de Nevelaars verblijft, wordt ontvoerd door de Zwarte Elfen. Maar Tom van Santen, die eindelijk is teruggekeerd, en Nevelaar Ute besluiten haar terug te halen. Het blijkt echter dat Era, de tiran, Caren gevangen genomen heeft om Tom in de val te lokken. Gelukkig krijgen Tom en Ute hulp van vogelvrijen die al jaren onder het juk van Era leven. Tom slaagt er uiteindelijk in, dankzij de kracht van de drie veren, om Era te verslaan..

19-11-08

Zodiak 8: De poort naar alles, deel 2: Nieuwe legende. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2003)

8

Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Bob Karn wil Tom van Santen bevrijden uit handen van de Franse politie, maar d'r is ook een andere kaper op de kust: de engel Nihlianus die werkt in opdracht van vrouwe Lexus. Ze kunnen toch ontsnappen en vertrekken richting Texas om daar de veer van het verleden te vinden...

18-11-08

Zodiak 7: De poort naar alles, deel 1: Lexus. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2002)

7

Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Een ramp heeft het havengebied van Amsterdam rond halfzeven getroffen. De dronken getuigen die verklaarden dat er een vuurbal uit de hemel viel, worden niet geloofd. Uit de verschroeiende haard wordt een man opgevist. Het is Tom van Santen. Hij wordt voor verzorging weggebracht naar het Ziekenhuis. Generaal Van der Plas is gefascineerd door het nieuws. Eindelijk hoopt hij van Tom meer te weten te komen omtrent de ontvoering van zijn dochter. Maar Tom herinnert zich niets meer. En als drager van de Veer van het Heden, wordt hij door Aardse vertegenwoordigers van Zodiak belaagd. Ditmaal zich niet bewust zijnde waarom hij moet vluchten, krijgt hij wederom de hulp van een ouwe (voor hem helaas on)bekende: Bob Karn, de hardnekkige privé-detective die weet waar het allemaal om draait...

15-11-08

Zodiak 6: De terugweg. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2002)

6

Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

De tweeling, Zoftan de Magiër, Era, Nihlianus en Rhotar... Allen zijn ze op zoek naar de drie veren die de toekomst van Zodiak kunnen bepalen. En Tom van Santen? Die is slechts een speelbal in dit avontuur!

28-06-08

Zodiak 5: De hete adem van Nihl. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2001)

5
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

De veer van de toekomst moet door Tom naar het Vergeten Eiland worden gebracht. De Fethera, één van de drie veren, bezit magische krachten. Alle drie de veren samen daarentegen, bezitten een onmetelijke macht. Een drie-eenheid, die, mits in goede handen, de vrede tussen de sterrenbeelden van Zodiak kan bewaren. Maar er zijn duidelijk meerdere partijen met andere belangen, die hetzelfde doel nastreven... De hete adem van Nihl heeft altijd een afschrikwekkende werking op buitenstaanders gehad, maar het is een angst die te overwinnen is. Zal Tom die angst kunnen overwinnen?

10-03-08

Zodiak 4: De nevel. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2001)

4
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Tom van Santen en Caren van de Plas wisten net op het laatste moment het oude Zodiak te verlaten vooraleer deze wereld vernietigd werd door de komeet Chyron. De lange weg naar het Nieuwe Zodiak verloopt via de Nevel van Zodiak. Om die weg te vervolgen moeten ook dit keer opdrachten volbracht worden. Een dubbele: de 'heilige veer van het verleden' moet opgehaald worden bij de burcht van Queth (een taak voor Tom) en 'de veer van de toekomst' moet naar het Vergeten Eiland gebracht worden. Da's een taak voor Caren. Hierdoor zijn de twee geliefden opnieuw gescheiden van elkaar.

09-12-07

Zodiak 3: Chyron. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2000)

Zodiak 3
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Bob Karn is door generaal Van der Plas ingehuurd om zijn dochter en haar verloofde Tom van Santen op te sporen. Ondanks de miraculeuze verdwijning van het tweetal, weet Bob waar hen te vinden en zal ze doordringen tot de wonderlijke wereld van Zodiak. In haar zoektocht naar Tom van Santen (en Caren van der Plas) heeft ze moeite om Tom te pakken te krijgen. Want hij is op zijn beurt op zoek is naar zijn verloofde. Hierbij wordt hij gechanteerd met een moeilijke opdracht: het vinden van alle amuletten van de sterrenbeelden van Zodiak. Maar de chantage blijkt slechts een 'dekmantel' te zijn, een klus waarin hij misbruikt wordt. Iets wat ook Bob herhaaldelijk heeft moeten ervaren.

01-11-07

Zodiak 2: Scopii / De ring van Zodiak. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (2000)

z2
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

De zoektocht van Tom van Santen wordt een beangstigend avontuur naar Tom in de wereld van Zodiak. Die taak is in dit album weggelegd voor Bob Karn, een privé detective. Ook zij betreedt de surrealistische wereld van Zodiak met haar wonderlijke bewoners als een Shach, Flüt en Phaco. Een droomwereld met een steeds wisselend landschap, waar de hoofdrolspelers tegen hun eigen zwakten moeten vechten in een vaak vijandige omgeving. Een queeste waar zelfs de tijd je tegenstander kan zijn...

Zodiak 1: Libra / Ari. (SC) (Uitgeverij Boumaar) (1999)

z1
Tekst: Willem Ritstier --- Tekeningen : Minck Oosterveer.

Zodiak is een wereld van sterrenbeelden waarin Tom van Santen in verzeild raakt. Een wereld die dreigt ten onder te gaan en alleen iemand van de 'andere wereld' kan Zodiak redden. Een taak die Tom van Santen krijgt opgedrongen, want de dierenriem moet compleet gemaakt worden om de harmonieuze samenleving van Zodiak te kunnen redden. Redt hij Zodiak dan wordt ook zijn vriendin Caren gered. De zoektocht naar Caren is daarmee verbonden aan de zoektocht naar de amuletten die ontbreken in de dierenriem.