15-09-10

Sjors & Sjimmie collectie #4. (HC) (Big Balloon / Lecturama) (1998)

0 sjors.jpgTekst: Patty Klein, Wilbert Plijnaar, Jan Van Die --- Tekeningen: Robert Van Der Kroft.

 

6. De donderstenen: Bevat de volgende gags: Als kunstminnaars; Gaan schilderen; Als meesterschilders; Alfions betaalt; En de grote schoonmaak; Aan de bal; Willen een gokje wagen; De heteluchtdroger; En het droge handen-probleem; Vinden het vogeltje; De tweehonderdvijftigste; Ruimen de zolder op; Beschadigen een boek; Lenen boeken uit; En de vossenstaart; En het damspel; Eten appelenpap; Kopen nieuwe schoenen; En de tapijtkoning; Zijn werkeloos; Moeten naar hun kamer; Gaan zich scheren; En de muurkladderaars; Kloppen het kleed; Wedden er om; Tegen de muurkladders; Gebarentaal; Zo heb je niets, zo heb je een fiets; En de brei-machine; Pak je pakje; Uit de klei getrokken; In de sneeuw; Zonder geweld; En het sneeuwballengevecht; En het nieuwe behang; En de stopwatch; Spieken; Ze zijn weer eens te laat; In enge straatjes; En het handtasalarm; In de voetbaltuin; Tegen Dikkie; Zoeken een sponsor; In de supermarkt.

 

7. De rausdouwers: Bevat de volgende gags: Spelen halma; Maken huiswerk; Knappen de tuin op; Maken een kijkdoos; Halen schenkes uit huis; En het fruitmasker; Naar het bloemenkorso; Gaan op hun donder krijgen; Testen een bed; Doen de was; Willen een ijsje; Bestuderen vogels; Als badmeesters; Gaan vliegeren; Als punx; In het krijt; Drie jaar schadevrij; Laaghangende bewolking; Naar het voetballen; Over de sloot; Op het goede spoor; Spelen jokari; Listen to the music; Maken een werk stuk; Maken een puzzle; Kattekwaad in de tuin; Vullen hun zakken; Verjagen de hik; Lusten geen spruitjes; En die oude stoel; Maken een krabpaal; In de veren; En die oude stoel; Brengen het laatste nieuws; Maken surprises; Zijn niet van gisteren; Zoeken herfstbladeren; Milieubewusteloos; In de fles; Hebben manieren; Hollands jongens; Op de schaats; Glad in huis; Niets voor niets.

 

27. Prins Sjors: Bevat de kortverhalen: Snurk; Benzine; I am alweer the greatest; Vertaalcomputer; Prins; Hormonen; Termometor II; Brei; Ballet; Opstel; Kerst.

 

20. Hotdogs: Bevat de volgende gags: Hot dogs (6); Rotary club (6); Paardensport (6); Huiswerk (6); Schiermeeuwen Angels (6); Laat maar stikken (6); Eiland vrijland (5).

14-09-10

Sjors & Sjimmie collectie #3. (HC) (Big Balloon / Lecturama) (1998)

0 sjors.jpgTekst: Patty Klein, Wilbert Plijnaar, Jan Van Die --- Tekeningen: Robert Van Der Kroft.

 

4. De belhamels: Bevat allerhande gags van het tweetal.

 

5. De doerakken: Bevat de volgende gags: Ontvangen Alfons; Bezorgen de krant; Spelen keukenhofje; Wassen de auto; Vragen staat vrij; Laten van zich hoorn; Willen opblijven; Moeten opbellen; Een aanzoek voor Sally; Vallen niet in kolonel zijn kuil; Maken het echter; Gaan naar de gym; Breken een ruit; Moeten naar de tandarts; Vullen de flitspuit; Zitten goed; Creatief met taal; Lezen in bed; Gaan naar buiten; En de schilderwedstrijd; Zonder gas; En de geweldloosheid; Wisselen; En de bamboe-kauwgom-kwis; Zuigen een bak; Nieuwe schoenen voor de kolonel; Spijbelen; Kliekjesdag; 213; Patat of niet? Dat is de vraag; Doen de hoelahoep; En de tuinwedstrijd; Verven de schutting; Van de regen in de drup; Als Sint en Piet; Gaan weer schaatsen; Posten een brief; Een sobere kerst; In protest; Slimme ideeën Hoofdstuk CLXXVIII; Vervelen zich; Sally heeft er tabak van; Gaan hokkeyen; Op glad ijs.

 

18. Retour afzender: Bevat de volgende gags: Retour afzender (4); Grote schoonmaak (4); Mongoolse duivelsdog (6); Wie is dat meisje? (5); En er was licht (4); Lawaai-papegaai (4); 1999 (5); Moppofoon (6); Puzzelman (4).

 

19. Proefwerk: Bevat de kortverhalen: Landgoed al goed; De koelkelder; Naar de wintersport; Depri; De crosswedstrijd; Monalisa Jaconda; Ballensport; Wetcat; Proefwerk.

13-09-10

Sjors & Sjimmie collectie #2. (HC) (Big Balloon / Lecturama) (1998)

0 sjors.jpgTekst: Patty Klein, Wilbert Plijnaar, Jan Van Die --- Tekeningen: Robert Van Der Kroft.

 

2. De brokkenmakers: Een hele reeks grappen en grollen met de nieuwe avonturen vanr de twee rebelste Nederlandse jongens Sjors en Sjimmie. Bevat de volgende gags: Maken een hoed; Verkopen limonade; Maaien ‘t gras; Schieten in de roos; Willen naar de film; Kopen ‘n auto; Doen een boodschap; Zoeken wormen; Maken sommen; Repareren de bel; Teren het clubhuis; Verven de schutting; Bouwen een zeepkist; In het ziekenhuis; Maken vlekken; Maken een tekening; Breken een ruit; Krijgen verkeersles; En Alfons; Raken iets kwijt; Tonen initiatief; Bergen verf op; Bergen opnieuw verf op; Van de regen in de drup; In de dierentuin; Plakken plaatjes in; Schieten in de roos; En de bezuiniging; En het verjaardagskadootje; Blazen pijltjes; En de grasmaaier; Op het dak; Maken een vuurtje; En het wereldrecord; En de intercom; Snoepen toverballen; Orde en netheid; Moeten op de foto; Plakken vast; Hebben dorst; Krijgen een schrapje; Willen een autootje; Maken een katapult; Bij de slager; En de kleurentv; Willen zwemmen.

 

3. De plaaggeesten: Een hele reeks grappen en grollen met de nieuwe avonturen vanr de twee rebelste Nederlandse jongens Sjors en Sjimmie. Bevat de volgende gags: Nieuwjaar; Vervelen zich; Maken schoon; Willen schaatsen; Doen zaken; Maken een sneeuwpop; Vangen stekelbaarsjes; Lopen in de weg; En het lelijke-woorden-potje; Gaan kleien; Willen TV kijken; Sommen in uitvoering; Op de brei-toer; Doen verstoppertje; En de nieuwe Rembrandt; Mollen Sally’s knijpers; Houden (niet) van levertraan; In gevaar; Zorgen voor een krasje; Schieten raak; Verkopen ijs; Vinden een viool; En de barst in de ruit; Op de vlucht; Spelen autootje; Inworp driekwartjes; Nemen iemand in de boot; Een bril voor Sally; Zijn het slimst; Gaan naar karnaval; Lezen liever strips; Vinden een diertje; En de mollenvanger; Halen de garage leeg; Sally als beschermengel; En de handgranaat; Ontvoeren Sally; Passen op Harmpje; In de botsautootjes; Moeten sneeuwruimen; Als zwarte Piet; Wagen zich op dun ijs; Vinden antiek; Willen echte kaarsjes.

 

15. Amigos:

Bevat de volgende gags: Disco (7 pag); Graffite-oorlog (7); American footbaal (6); Gevonden voorwerpen (6); Inbraak-alarm (6); Vreemde vogels (6); Black Magic (6).

 

16: In love: Bevat de volgende gags: In love (6 pag); Wie mooi wil zijn (6); Dierenliefde (6); Duitse toeristen (6); Wie het laatst lacht (6); De bedrieger bedrogen (6); Dierendag (6).

09-09-08

Sjors & Sjimmie collectie #1. (HC) (Big Balloon / Lecturama) (1997)

1

Tekst: Patty Klein, Wilbert Plijnaar --- Tekeningen: Robert Van Der Kroft.

#1. Sjors en Sjimmie en de rebellenclub: Een hele reeks gags die de nieuwe avonturen moeten inleiden over de twee rebelste Nederlandse jongens Sjors en Sjimmie. Bevat 44 opeenvolgende gags met als hoofdthema het circus en hun pogingen om er deel van uit te maken.

#37. Speed: Een hele reeks grappen en grollen met de nieuwe avonturen vanr de twee rebelste Nederlandse jongens Sjors en Sjimmie. Bevat de volgende gags: Gekke koeien ; Het gat van fortuin ; Snowboard-Brünhilde ; Filateliekopie ; Speed! ; Chanteerkleren ; Breastwatch ; Meubelbewaking ; De prijsreis ; Pep ; Berebaantje.