23-06-14

Lucky Luke Lecturama bundel #3: Dr. Doxey's elixer / Phil Ijzerdraad / De spoorweg door de prairie. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky luke

Tekst & tekeningen: Morris.

 

7. Dr. Doxey's elixer: In Dr. Doxey’s elixer helpt de lichtgelovige Lucky Luke Dr. Doxey, verkoper van allerlei obscure producten die het leven aangenamer moeten maken. De sluwe Doxey steelt Jolly Jumper en raast er vandoor. Lucky Luke spoort hem op en zal deze kwakzalver weten te ontmaskeren. In Mensenjacht ontsnapt Dr. Doxey uit zijn cel en vlucht de woestijn in. Onze rechtgeaarde Lucky Luke gaat erachteraan.

 

8. Phil Ijzerdraad: In Phil raakt in de knel maken we kennis met de illustere O'Sullivan die ondanks de slechte whisky met zijn saloon de "Schoppenaas" in Bottleneck Gulch gouden zaken doet. Wanneer O'Hara vlak naast zijn keet de saloon "Hartenaas" opent, is het hek van de dam en beraamt O'Sullivan een kwaadaardig plan om O'Hara goed- of kwaadschiks te laten verwijderen met de hulp van huurmoordenaar Phil IJzerdraad. Lucky Luke heeft al luistervinkend het plan gehoord en kruipt in de huid van IJzerdraad. Maar wanneer de echte Phil opduikt, gaan de poppen aan het dansen. In Lucky Luke en Pil krijgen we een blik geworpen op Smokey-Town dat voorheen nogal geplaagd werd door heel wat geboefte. Gelukkig nam iemand het heft in eigen handen. De eenvoudige Pil wist net door zijn onhandigheid alle schurken te verslaan en zorgt ervoor dat de vrede weerkeert in Smokey-Town.

 

9. De spoorweg door de prairie: Na heel wat ongeregeldheden stelt de spoorwegmaatschappij Lucky Luke aan om de op de vooruitgang van de aanleg toe te zien. Geplaagd door de Indianen, de bergen, de woestijn, het getouwtrek tussen East en West City om de lijn doorheen hun stad te krijgen, én de sabotagepogingen van de Postkoets-aanhang, moet Lucky Luke het verdere verloop garanderen.

19:03 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

18-11-13

Lucky Luke Lecturama bundel #2: Avonturen in het westen / Lucky Luke tegen Pat Poker / Vogelvrij. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky lukeTekst & tekeningen: Morris.

 

4. Avonturen in het westen: In Joe Kruitdamp komt terug bevinden we ons te Nugget Gulch. Ter gelegenheid van diens verjaardag worden er paardenrennen gehouden. Lucky Luke doet mee, maar zijn paard wordt gestolen. De boef verft Jolly Jumper zwart en wil zo de race winnen. Maar wanneer het begint te regenen. In De lasso knalt wordt Lucky Luke een echte cow-boy die het vee bijeendrijft. Wanneer enkele koeien ontbreken, gaat hij op onderzoek uit. In Harde knoesten krijgen we een tweekamp tussen Simon de Slager en Kelly de Doder. De handlangers van Kelly willen echter vermijden dat hun baas verliest en saboteren de treiningen van Simon.

5. Lucky Luke tegen Pat Poker: In Schoonmaak in Red-City wordt Lucky Luke sheriff in dit illustere stadje. Nog voor hij er aankomt wordt hij beroofd van hebben en houwen. Toch zal hij de strijd aanbinden met Pat Poker, de eigenaar van de saloon en beroepsgokker. In Alarm in Tumbleweed wordt de voorbijtrekkende schapenherder bijna gelyncht. Lucky Luke weet hem te redden. Niet veel later moet Luke nog eens tussenkomen wanneer Pat Poker opduikt in de saloon.

6. Vogelvrij: In Vogelvrij zien we voor het eerst de gebroeders Dalton: Bob, Grat, Bill en Emmett. Zij zijn de beruchtste desperado's van het Wilde Westen. Wanneer ze een treinroof plegen, gaat Lucky Luke achter ze aan. Kan hij ze inrekenen? In De gebroeders Dalton komen terug kruipen Lucky Luke en een paar vrienden zelf in de huid van de beruchte Daltons om de potserige sheriff van een stadje op zijn plaats te zetten. Overal heerst paniek: de Daltons zijn terug!

16:21 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

17-10-13

Lucky Luke Lecturama bundel #1: Dick Digger's goudmijn / Rodeo / Arizona. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky LukeTekst & tekeningen: Morris.

 

1. Dick Digger's goudmijn: In Dick Digger's goudmijn komt Lucky Luke goudzoeker Dick Digger tegen die net een goudader heeft gevonden en op weg is om zijn claim te laten registreren. In de saloon is hij echter niet discreet genoeg en nodigt hij ongewild ongedierte uit om hem te bestelen. Wanneer dat ook gebeurt gaat Lucky Luke achter de dieven aan. In het verhaal van Mad Jim wordt Lucky Luke verkeerdelijk aanzien als de misdadiger Mad Jim die voor ophanging berecht werd. Mad Jims handlangers verergeren de situatie en zorgen ervoor dat Lucky Luke terechtgesteld zal worden. Gelukkig weet onze held te ontsnappen en begint hij aan een speurtocht naar de gevaarlijke misdadiger.

 

2. Rodeo: In Rodeo komt Lucky Luke in Navajo City aan waar op dat moment een rodeo gehouden wordt. Lucky Luke wil meedingen voor de eerste prijs, maar moet afrekenen met de gedoodverfde winnaar Cactus Kid. Uit vrees voor de te grote concurrentie saboteert Kid de boel. In Lucky Luke te Desperado-City wordt deze stad geterroriseerd door de broeders Pistol. Lucky Luke zal orde op zaken proberen te stellen. In De goudrush naar Buffalo Creek heeft het grapje dat Lucky Luke uithaalt met een goudzoeker zeer kwalijke gevolgen!

 

3. Arizona: In Arizona wordt een goudtransport overvallen. Lucky Luke zal trachten de daders op te sporen en het goud terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. In Lucky Luke tegen Caesar Sigaret moet onze held de ontsnapte crimineel achterna tot in Mexica. Daar komt het tot een ultiem duel in de arena van de stierenvechters.

07:08 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

21-08-13

Lucky Luke #68: O.K. Corral. (SC) (Lucky Productions) (1997)

xavier fauche,eric adam,morris,1997Tekst: Xavier Fauche, Eric Adam --- Tekeningen: Morris.

 

Het mythische The gunfight at the O.K. Corral wordt herbeleefd in deze Lucky Luke. Onze cowboy begeleidt een kudde vee en passeert via Tombstone. Daar worden net verkiezingen voor het burgemeesterschap gehouden. Sinds jaar en dag is Old Clanton burgemeester, mede omdat hij alle tegenkandidaten vlak voor de stemming op tragische wijze om het leven laat komen. Old Clanton wordt hierbij geholpen door zijn drie zonen. De huidige tegenkandidaat is Wyatt Earp, bijgestaan door zijn beide broers.

21:06 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: xavier fauche, eric adam, morris, 1997 |  Facebook |

03-12-08

Lucky Luke Lecturama bundel #2: Jesse James / Western Circus / Apache Canyon. (HC) (Dagaud + Lecturama) (1988)

2 ll

Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Morris.

35. Jesse James: Jesse James, op het erf van zijn ouderlijke woning in Missouri, waar hij herstelt van de verwondingen uit de Amerikaanse burgeroorlog. Na het lezen van een boek weet hij wat hij gaat doen: ik ga een Robin Hood worden! Naar het voorbeeld van zijn idool, draagt Jesse James haren op z'n kin en een veer op z'n hoed...

36. Western Circus: "Mag ik u voorstellen, Mr. Luke, de beroemdste artiesten van het Western Circus. De grote Vanessa, de grootste trapezewerkster ter wereld. Daphne, bevallige amazone, messenwerpster. Zip Kilroy, beter bekend onder de naam Zippy, de grootste clown aller tijden. En ik ben kapitein Erasmus Mulligan, de trotse eigenaar van 't circus."

37. Apache Canyon: "Kolonel O'Nollan. U bent toch niet van plan door de canyon te trekken? Dat is een ideale plek voor een hinderlaag! Waarom gaat u er niet omheen?" De kolonel heeft er geen oren naar. Wanneer hij kan oorlogvoeren, zal hij oorlogvoeren. En de apaches zijn net zo ingesteld. Bemiddelaar Lucky Luke tracht te achterhalen waarom er die vete is!

06:39 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rene goscinny, morris, 1988 |  Facebook |

02-12-08

Lucky Luke Lecturama bundel #1: De postkoets / Tenderfoot / Dalton City. (HC) (Dagaud + Lecturama) (1988)

1 ll

Tekst: René Goscinny --- Tekeningen: Morris.

32. De Postkoets: "U weet dat Wells Fargo de belangrijkste transportmaatschappij van het land is... Onze postkoetsen vervoeren reizigers, post en goud op de veiligste manier. De laatste tijd vinden er echter steeds meer overvallen plaats op onze postkoetsen! Dat kost ons niet alleen veel geld, want wij vergoeden onze cliënten altijd de schade, maar 't kost ons ook klanten! De mensen verliezen hun vertrouwen in ons! Ze willen niet meer met onze postkoetsen reizen. Daarom hebben we besloten een grote actie te voeren." En voor Lucky Luke is een nieuwe hoofdrol weggelegd.

33. Tenderfoot: Vol goede moed en vol van de verhalen die er over dat land de ronde doen, kwamen de emigranten -dikwijls van heel ver- naar het Wilde Westen. Maar de ontvangst die hun daar wachtte was meestal niet bepaald aangenaam en de mensen uit het Westen bedachten al gauw bijnamen voor de nieuw-aangekomenen zoals Tenderfoot, Greenhorn of Dude of meer van dat fraais...

34. Dalton City: In de gevangenis horen de Daltons van Fenton Town, de meest
verdorven stad van Texas.
De stad werd geregeerd door Dean Fenton.
Er kwamen alleen maar desperado's, de doodgraver deed goede
zaken en sheriff's bleven nooit lang.
De Daltons zijn onder de indruk, ontsnappen, en gaan naar
het nu verlaten Fenton Town, dat ze omdopen in Dalton City.
Lucky Luke gaat erachter aan, maar de Daltons verrassen hem
als hij poolshoogte neemt...

19:30 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: rene goscinny, morris, 1988 |  Facebook |

18-04-08

Lucky Luke: Sluipend bedrog. (SC) (Lucky Comics) (2008)

Gratis uitgave voor de actie van FOD Economie in strijd met het consumentenbedrog.

Sluipend bedrog
Tekst & tekeningen: V. Leonardo.

Wie anders dan Lucky Luke kon op ludieke wijze symbool staan voor de actie van de FOD Economie in de strijd tegen consumentenbedrog? Het is immers algemeen bekend dat Lucky Luke zijn moed en ervaring aanwendt om nobele daden te stellen. Met zijn vurig paard, Jolly Jumper, neemt hij het op tegen outlaws. Consumenten hebben dus het genoegen hun held van de Far West te herontdekken in nieuwe avonturen, waarin hij de strijd aanbindt tegen consumentenbedrog en hun goede raad geeft.

06:57 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2008, v leonardo |  Facebook |