15-03-16

Kuifje compleet #8. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 15-03-2016.
herge,2015Tekst & tekeningen:
Hergé.

21. De juwelen van Bianca Castafiore: De juwelen van Mevrouw Castafiore worden gestolen. Kuifje en zijn vriend Kapitein Haddock gaan op onderzoek uit. Het begin van alweer een spannend avontuur.

22. Vlucht 714 naar Sydney: Een Boeing 707 van de Qantas is zojuist geland op het vliegveld Kemajoran, vlakbij Djakarta, op het eiland Java. Het is de laatste tussenlanding van vlucht 714 met bestemming Sydney." Op de luchthaven maken Kuifje, Haddock en Zonnebloem kennis met de beroemde miljardair Carreidas. Die nodigt hen uit met hem mee te reizen. Het vliegtuig wordt gekaapt!

23. Kuifje en de Picaro's: De revolutie wordt in Zuid-Amerika's San Theodoros (Tapiscapolis) ontketend waarbij de gevallen generaal Alcazar zijn plaats aan het hoofd van het land terug wil opeisen. Tussenpersoon Bianca Castafiore doet dienst als azend lokmiddel om onze vrienden naar daar te krijgen.

24. Kuifje en de Alfa-kunst: Januari 2004, ter gelegenheid van de 75 jaren van de kleine reporter, vergezelt Kuifje en de Alfa-kunst, het onvoltooide album, de andere 23 Avonturen van Kuifje. In de maanden na de dood van Hergé op 3 maart 1983, deden veel geruchten de ronde: veel lezers hoopten dat de medewerkers van de meester het onvoltooide verhaal zouden afwerken. Maar Hergé's wil was duidelijk: geen nieuw Kuifje-album zonder hem. In 1986 werden de belangrijkste schetsen die de tekenaar achtergelaten had dan toch uitgegeven in een luxueus album. Dankzij de nieuwe pagina-opmaak kan je in deze uitvoering het verhaal makkelijker volgen en worden de meest levendige tekeningen extra in de verf gezet.

16:02 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

09-03-16

Kuifje compleet #7. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 08-03-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

18. De zaak Zonnebloem: Het gespannen klimaat van de Koude Oorlog voert Kuifje opnieuw naar Syldavië en Bordurië. Professor Zonnebloem, die een ultrasoon tuig heeft uitgevonden, wordt ontvoerd. Een hardleerse verzekeringsmakelaar maakt voor het eerst zijn opwachting in dit album, de wandelende ramp Serafijn Lampion. In dit avontuur volgen de achtervolgingen, verdwijningen en plotwendingen elkaar in een hels tempo op.

19. Cokes in voorraad: De Emir heeft Kapitein Haddock een uitzonderlijk pakje bezorgd met begeleidende brief: "Hierbij deel ik u mede, o hoogedele vriend, dat ik u Abdallah toevertrouw, mijn teerbeminde zoon. Weet namelijk dat hier veel gebeurt. Als het ongeluk zich op mij mocht storten zoals de valk zich op de argeloze gazelle stort (want het leven bestaat uit leven en dood), weet ik in elk geval dat Abdallah bij jouw warme genegenheid, toevlucht en rust kan vinden. Bovendien zou het een bloemrijk gebaar van je zijn in de ogen van Allah." De rakker is nog maar net binnen of hij zet de boel meteen op stelten. Wanneer er echter een staatsgreep in Khemed de Emir buiten spel zet, gaan Kuifje en Haddock op onderzoek.

20. Kuifje in Tibet: "Vreselijke luchtramp in Nepal. Wij vernemen dat de DC3 van de lijn Patna-Katmandoe, waarover men sedert vorige maandag geen nieuws meer had en die als verloren werd beschouwd, neerstortte in het Gosaithan-massief." Van overlevenden is geen sprake. Erger wordt het wanneer Kuifje te weten komt dat zijn vriend Tchang op dat vliegtuig zat. Hij organiseert een reddingsoperatie. Wie weet.

13:49 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

01-03-16

Kuifje compleet #6. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 01-03-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

15. Het zwarte goud: Overal ter wereld geven de motoren van de auto's er plots de brui aan: er moet geknoeid zijn met de benzine. Een oliecrisis dreigt. In het Midden-Oosten probeert sjeik Bab El Ehr het bewind van Ben Kalisj Ezab omver te werpen. Dit lokale conflict kan ontaarden in een wereldoorlog. Reden genoeg voor Kuifje om zich halsoverkop naar het land van Het zwarte Goud te begeven.

16. Raket naar de maan: Kuifje en Kapitein Haddock en de heren Jansen en Jansens worden uitgenodigd door hun vriend professor Zonnebloem om te werkzaamheden aan de maanraket te komen bekijken. Algauw blijkt dat op de werkplaats mensen met andere dan goedaardige bedoelingen rondlopen. Is er sprake van sabotage van dit prestigieuze project?

17. Mannen op de maan: Mannen op de Maan (1954) is het verhaal van de eerste reis in de ruimte. Zo zullen Kuifje, Bobby, Kapitein Haddock en Jansen en Janssen vijftien jaar voor Armstrong landen op de Maan.

20:02 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

27-02-16

Kuifje compleet #5. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 23-02-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

12. De schat van Scharlaken Rackham: Dit album is het vervolg op Het geheim van de eenhoorn. Kuifje en Haddock zijn vergezeld van Janssen en Janssens en professor Zonnebloem, de uitvinder van een revolutionaire duikboot. Ze gaan op zoek naar de schat van Ridder Haddock. Nadat ze een eiland hebben onderzocht gevolgd door het wrak van het schip van de Ridder, vinden ze geen enkele schat, maar wel vreemde documenten die door Zonnebloem worden bestudeerd. Hij vindt erin de sleutel van het mysterie.

13. De 7 kristallen bollen: In De zeven kristallen bollen (1948) worden zeven geleerden op mysterieuze wijze getroffen door een soort van lethargie bij hun terugkeer uit het Andes-gebergte. De slachtoffers worden gevonden tussen de scherven van een kristallen bol. Professor Zonnebloem verdwijnt tijdens een bezoek aan professor Bergamotte. Kuifje en kapitein Haddock beginnen een zoektocht

14. De zonnetempel: Dit album is het vervolg op De zeven kristallen bollen. Kuifje en kapitein Haddock zijn op zoek naar professor Zonnebloem. Ze doorkruisen de Andes en de jungle in gezelschap van Quirino, een jonge Indiaan. De professor werd door de Inca's ter dood veroordeeld voor heiligschennis. Zullen ze hem nog kunnen redden, evenals de zeven Europese geleerden die nog altijd in een ziekenhuis werden opgesloten?

05:01 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

26-02-16

Kuifje compleet #4. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 16-02-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

9. De krab met de gulden scharen: De krab met de gouden scharen (1941) is een exotisch avontuur. Kuifje stelt een onderzoek in naar de handel in vals geld en wordt gevangen genomen op een schip, de Karaboudjan. Aan boord maakt hij kennis met kapitein Haddock, een alcoholverslindende zeevaarder. Samen ontdekken ze een grootscheepse opiumhandel. De opium werd opgeslagen in conserven met krabetiketten. Kuifje kan met Haddock ontsnappen en duikt onder in Marokko. Hij zal trachten de bende misdadigers kunnen ontmaskeren.

10. De geheimzinnige ster: Ten gevolge van het neerstorten van een meteoriet in de Arctische oceaan organiseert professor Calys een expeditie om de oorsprong van deze ruimtesteen te achterhalen. Kuifje en kapitein Haddock vergezellen hem.

11. Het geheim van de Eenhoorn: In dit avontuur vergezelt Kuifje kapitein Haddock op een zoektocht naar zijn beroemde voorvader, Ridder François van Haddock. Nadat Kuifjeeen klein model van het schip van Haddocks voorvader aan de kapitein heeft geschonken, vindt hij in de mast een mysterieus perkament. Dit is het begin van een jacht die onze helden aanzet tot de reconstructie van een geheimzinnige schat.

05:26 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

25-02-16

Kuifje compleet #3. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 02-02-2016.

Hergé,2015Tekst & tekeningen: Hergé.

 

6. Het gebroken oor: Het gebroken oor (1937) is één bloedstollende achtervolging. Nadat Kuifje een gestolen fetisj heeft bemachtigd, vertrekt hij naar Zuid-Amerika waar verschillende belangengroepen elkaar het leven zuur maken: militaire, economische, financiële. Er breekt oorlog uit tussen San Theodoros en Nuevo Rico.

7. De zwarte rotsen: "Kuifje begeeft zich naar Schotland waar een gorilla een kasteel op een verlaten rotseiland terroriseert. Op het rotseiland wordt hij constant achtervolgd. Dit eiland staat immers bekend als de schuilplaats van een geheimzinnig 'beest', maar het herbergt in feite een bende valsemunters. Na duizend gevaren kan Kuifje de activiteiten van de bende stopzetten en de ware aard van het 'beest' prijsgeven.

8. De Scepter van Ottokar: Kuifje wordt als secretaris geëngageerd door professor Halambique, een sigillograaf. Maar tijdens een vlucht wordt hij uit het vliegtuig gegooid. Hij geraakt gelukkig niet gewond en ontdekt een complot om de koning te onttronen. Kuifje snelt de Syldavische koning te hulp.

05:15 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hergé, 2015 |  Facebook |

24-02-16

Kuifje compleet #2. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 02-02-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

3. Kuifje in Amerika: In Kuifje in Amerika (1932) herkennen we onze held als de bestrijder van alle onrecht. Hij verzet zich tegen Al Capone, de gangsters van Chicago en alle soorten gespuis.

4. De sigaren van de farao: In De sigaren van de farao (1934) is Kuifje verwikkeld in een drugshandel die hem naar India zal leiden. Hij ontmoet er Janssen en Janssens, de onhandige politieagenten.

5. De blauwe lotus: Kuifje achtervolgt de 'koeriers' die hij in De sigaren van de farao tegen het lijf liep, tot in China. Hij maakt kennis met Tchang, een jonge Chinees die hem van zijn vooroordelen afhelpt. En dan is er ook nog Rastapopoulos, een beruchte vijand wiens pad hij meerdere malen zal kruisen.

15:20 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hergé, 2015 |  Facebook |

27-01-16

Kuifje compleet #1. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 26-01-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

1. Kuifje in het land van de Sovjets: Kuifje, verslaggever gaat op een journalistieke reis door de Sovjet-Unie.
Onderweg, in Duitsland, wordt de trein echter opgeblazen door een Russische geheim agent, om te voorkomen dat Kuifje over de Sovjet-Unie zal publiceren.
Kuifje overleeft, maar krijgt van de Duitse politie in Berlijn de schuld van de ramp. Toch gaat hij verder en komt tot een groot Complot!

2. Kuifje in Afrika: Kuifje is pas terug uit de Sovjetunie, en vertrekt meteen naar Congo. De tovenaar van het rijk van de Babaoro'm is in volle strijd verwikkeld tegen een bende gangsters die voor Al Capone werkt. Onze beroemde reporter zal natuurlijk triomferen boven het kwaad.

15:41 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2015, herge |  Facebook |

26-06-12

Kuifke #21: De biezjoes van Bianca Castafiore. (HC) (Casterman) (2012)

Kuifke, kuifjeTekst & tekeningen: Hergé --- Vertaalt naar het Gents: Eddy Levis.

De juwelen van Mevrouw Castafiore worden gestolen. Kuifje en zijn vriend Kapitein Haddock gaan op onderzoek uit. Het begin van alweer een spannend avontuur.

16:49 Gepost door Filip Hellemans in GENTSE TAAL, Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hergé, eddy levis, 2012 |  Facebook |

06-11-08

Kuifje in Tibet. (SC) (Casterman) (2001)

Dit album werd gratis aangeboden bij de krant De Morgen op 22/08/2001.

3morgen

Tekst & tekeningen: Hergé.

"Vreselijke luchtramp in Nepal. Wij vernemen dat de DC3 van de lijn Patna-Katmandoe, waarover men sedert vorige maandag geen nieuws meer had en die als verloren werd beschouwd, neerstortte in het Gosaithan-massief." Van overlevenden is geen sprake. Erger wordt het wanneer Kuifje te weten komt dat zijn vriend Tchang op dat vliegtuig zat. Hij organiseert een reddingsoperatie. Wie weet...

15:17 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 2001, herge |  Facebook |