09-05-15

Betty & Dodge #8: Berlijn zien en sterven. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2014)

betty & dodgeTekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen:Thomas Du Caju.

 

18-06-12

Betty & Dodge #6: Verraad in de Pyreneeën. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2012)

betty & dodgeTekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

April 1938. Spanje is in de greep van een bloedige burgeroorlog. Betty is de chauffeur van een konvooi van vrachtwagens die een fortuin aan Spaanse kunst over de Pyreneeën naar Frankrijk moeten brengen. Ze is heimelijk verliefd op haar door de oorlog geharde neef Max die het konvooi leidt. De Duitse majoor Von Bleierfeld heeft gezworen dat de Spaanse kunstwerken Frankrijk nooit zullen bereiken.

29-07-11

Betty & Dodge #5: Vermist in Madrid. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2011)

betty & dodge

Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

 

Maart 1938. Max Burgess, de favoriete neef van Betty, is vermist opgegeven in de Spaanse hoofdstad Madrid die al maanden belegerd wordt door de troepen van generaal Franco. Betty is vastbesloten haar neef terug te vinden en naar Spanje te reizen. Haar familie en verloofde verklaren haar gek. Ze contacteert Dodge en overhaalt hem om haar te helpen. Betty komt aan in Madrid met een lading hulpgoederen en wordt door de inwoners een engel uit Engeland genoemd.

22-12-10

Betty & Dodge #4: Aanslag op Engeland. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2010)

4 bd.JPG

Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

 

Februari 1938. In Duitsland schreeuwt Adolf Hitler oorlogstaal. In Engeland zijn Betty en Dodge op het spoor van een nakende moordaanslag op de Britse minister van Oorlog. Duitse spionnen hebben het telefoonverkeer van Zuid-Engeland lam gelegd. Betty en Dodge staan er helemaal alleen voor en moeten binnen de 24 uur het militaire vliegveld van Hamble bereiken om de moordaanslag te verijdelen. Het wordt een race tegen de klok. En de Duitse killers zitten hen heel dicht op de hielen...

09-03-10

Betty & Dodge #3: Gijzeling in Kent. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2010)

3 bd

Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

Engeland, 1938. Betty Burgess verlooft zich met Harry Mortimer. Tijdens het feest is Dodge getuige van de moord op een Britse geheim agent. De moord wordt in zijn schoenen geschoven en de politie zit hem op de hielen. Betty is de enige die hem kan helpen zijn onschuld te bewijzen. Maar diezelfde Betty, in avondjurk op het feest van haar leven, heeft wel wat anders aan haar hoofd.

09-08-09

Betty & Dodge #2: Crash in Québec. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2009)

2 Betty & Dodge

Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

Winter 1937. Betty is een 19-jarige Engelse dame die haar thee drinkt uit kopjes van porselein. Dodge is een Newyorkse persfotograaf die zijn cola drinkt uit het flesje. Ze hebben een pesthekel aan elkaar. Betty is op zoek naar haar biologische vader, de atoomgeleerde Heinrich von Asschenbach, die op de vlucht is voor de Duitse geheime dienst. Dodge wil dan weer over Heinrich een fotoreportage maken voor de krant. Betty en Dodge vertrekken kibbelend uit New York en volgen Heinrichs spoor naar Québec. Maar hun vliegtuig crasht op een barre ijsvlakte. Betty en Dodge zijn op elkaar aangewezen om te overleven in de ondergesneeuwde wildernis van Québec en om Betty's vader te vinden voor de Duitse spionnen dat doen...

19-01-09

Betty & Dodge #1: Moord in Manhattan. (HC) (Standaard Uitgeverij) (2008)

1 bd

Tekst: Jean-Claude Van Rijckeghem, Pat Van Beirs --- Tekeningen: Thomas Du Caju.

De zoektocht van Betty naar haar vader loopt niet van een leien dakje, want blijkbaar is die op de vlucht voor het rechtse regime van Hitler. Bovendien wordt ze tegen haar zin 'geholpen' door persmuskiet Dodge, een vlotte jongen die haar overal lijkt te volgen.