30-04-16

Vertongen & co. omnibus #1. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2016)

f.c. de kampioenen,vertongen & coTekst: Hec Leemans --- Tekeningen: Wim Swerts, Luc Van Asten.

1. Het gouden bolleke: Bieke moet op reis naar Milaan en laat dus Paulientje achter in de betrouwbare (!) armen van Markske. Is Markske hiervor wel geschikt? Natuurlijk!

2. Een dag in de zoo: Mark Vertongen hangt de aap uit om Paulien te amuseren, maar dat werkt Bieke op de zenuwen. Ze komt niet aan werken toe. Ze stuurt Mark en Paulien dan ook voor een dagje naar de Zoo, waar ze echte apen kunnen gaan bekijken.

3. De geslepen slaper: De streek wordt geteisterd door een hele reeks mysterieuze diefstallen. Inspecteur Porei wordt door zijn bazen onder druk gezet om de zaak snel op te lossen. Maar hij zit met de handen in het haar omdat hij geen enkel spoor heeft. Gelukkig komt amateur-detective Mark Vertongen hem te hulp. Met vereende krachten zullen ze de zaak snel klaren. Zo denken ze tenminste. Maar met Vertongen erbij wordt het alleen maar ingewikkelder. Er is immers nog veel meer aan de hand dan wat simpele diefstallen

4. De goudzoeker: Terwijl Bieke op werkreis is, vindt Mark een schatkaart die zou kunnen leiden tot een goudmijn. Hop naar Amerika is de boodschap met Paulientje op de schoot!

5. De fileclown: Mark heeft eindelijk een baan, als clown op kinderfeestjes en alle gelegenheden die daarvoor geschikt zijn. Op weg naar een feestje raken hij en Paulien verstrikt in een eindeloze file. Alles zit hopeloos vast.

Commentaren

Hé, wat een ontdekking. Toffe blog, hier kom ik meer!

Gepost door: Gidsjoris | 30-04-16

De commentaren zijn gesloten.