15-03-16

Kuifje compleet #8. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 15-03-2016.
herge,2015Tekst & tekeningen:
Hergé.

21. De juwelen van Bianca Castafiore: De juwelen van Mevrouw Castafiore worden gestolen. Kuifje en zijn vriend Kapitein Haddock gaan op onderzoek uit. Het begin van alweer een spannend avontuur.

22. Vlucht 714 naar Sydney: Een Boeing 707 van de Qantas is zojuist geland op het vliegveld Kemajoran, vlakbij Djakarta, op het eiland Java. Het is de laatste tussenlanding van vlucht 714 met bestemming Sydney." Op de luchthaven maken Kuifje, Haddock en Zonnebloem kennis met de beroemde miljardair Carreidas. Die nodigt hen uit met hem mee te reizen. Het vliegtuig wordt gekaapt!

23. Kuifje en de Picaro's: De revolutie wordt in Zuid-Amerika's San Theodoros (Tapiscapolis) ontketend waarbij de gevallen generaal Alcazar zijn plaats aan het hoofd van het land terug wil opeisen. Tussenpersoon Bianca Castafiore doet dienst als azend lokmiddel om onze vrienden naar daar te krijgen.

24. Kuifje en de Alfa-kunst: Januari 2004, ter gelegenheid van de 75 jaren van de kleine reporter, vergezelt Kuifje en de Alfa-kunst, het onvoltooide album, de andere 23 Avonturen van Kuifje. In de maanden na de dood van Hergé op 3 maart 1983, deden veel geruchten de ronde: veel lezers hoopten dat de medewerkers van de meester het onvoltooide verhaal zouden afwerken. Maar Hergé's wil was duidelijk: geen nieuw Kuifje-album zonder hem. In 1986 werden de belangrijkste schetsen die de tekenaar achtergelaten had dan toch uitgegeven in een luxueus album. Dankzij de nieuwe pagina-opmaak kan je in deze uitvoering het verhaal makkelijker volgen en worden de meest levendige tekeningen extra in de verf gezet.

16:02 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.