09-03-16

Kuifje compleet #7. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 08-03-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

18. De zaak Zonnebloem: Het gespannen klimaat van de Koude Oorlog voert Kuifje opnieuw naar Syldavië en Bordurië. Professor Zonnebloem, die een ultrasoon tuig heeft uitgevonden, wordt ontvoerd. Een hardleerse verzekeringsmakelaar maakt voor het eerst zijn opwachting in dit album, de wandelende ramp Serafijn Lampion. In dit avontuur volgen de achtervolgingen, verdwijningen en plotwendingen elkaar in een hels tempo op.

19. Cokes in voorraad: De Emir heeft Kapitein Haddock een uitzonderlijk pakje bezorgd met begeleidende brief: "Hierbij deel ik u mede, o hoogedele vriend, dat ik u Abdallah toevertrouw, mijn teerbeminde zoon. Weet namelijk dat hier veel gebeurt. Als het ongeluk zich op mij mocht storten zoals de valk zich op de argeloze gazelle stort (want het leven bestaat uit leven en dood), weet ik in elk geval dat Abdallah bij jouw warme genegenheid, toevlucht en rust kan vinden. Bovendien zou het een bloemrijk gebaar van je zijn in de ogen van Allah." De rakker is nog maar net binnen of hij zet de boel meteen op stelten. Wanneer er echter een staatsgreep in Khemed de Emir buiten spel zet, gaan Kuifje en Haddock op onderzoek.

20. Kuifje in Tibet: "Vreselijke luchtramp in Nepal. Wij vernemen dat de DC3 van de lijn Patna-Katmandoe, waarover men sedert vorige maandag geen nieuws meer had en die als verloren werd beschouwd, neerstortte in het Gosaithan-massief." Van overlevenden is geen sprake. Erger wordt het wanneer Kuifje te weten komt dat zijn vriend Tchang op dat vliegtuig zat. Hij organiseert een reddingsoperatie. Wie weet.

13:49 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.