27-02-16

Kuifje compleet #5. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 23-02-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

12. De schat van Scharlaken Rackham: Dit album is het vervolg op Het geheim van de eenhoorn. Kuifje en Haddock zijn vergezeld van Janssen en Janssens en professor Zonnebloem, de uitvinder van een revolutionaire duikboot. Ze gaan op zoek naar de schat van Ridder Haddock. Nadat ze een eiland hebben onderzocht gevolgd door het wrak van het schip van de Ridder, vinden ze geen enkele schat, maar wel vreemde documenten die door Zonnebloem worden bestudeerd. Hij vindt erin de sleutel van het mysterie.

13. De 7 kristallen bollen: In De zeven kristallen bollen (1948) worden zeven geleerden op mysterieuze wijze getroffen door een soort van lethargie bij hun terugkeer uit het Andes-gebergte. De slachtoffers worden gevonden tussen de scherven van een kristallen bol. Professor Zonnebloem verdwijnt tijdens een bezoek aan professor Bergamotte. Kuifje en kapitein Haddock beginnen een zoektocht

14. De zonnetempel: Dit album is het vervolg op De zeven kristallen bollen. Kuifje en kapitein Haddock zijn op zoek naar professor Zonnebloem. Ze doorkruisen de Andes en de jungle in gezelschap van Quirino, een jonge Indiaan. De professor werd door de Inca's ter dood veroordeeld voor heiligschennis. Zullen ze hem nog kunnen redden, evenals de zeven Europese geleerden die nog altijd in een ziekenhuis werden opgesloten?

05:01 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.