26-02-16

Kuifje compleet #4. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 16-02-2016.

kuifje, tintinTekst & tekeningen: Hergé.

9. De krab met de gulden scharen: De krab met de gouden scharen (1941) is een exotisch avontuur. Kuifje stelt een onderzoek in naar de handel in vals geld en wordt gevangen genomen op een schip, de Karaboudjan. Aan boord maakt hij kennis met kapitein Haddock, een alcoholverslindende zeevaarder. Samen ontdekken ze een grootscheepse opiumhandel. De opium werd opgeslagen in conserven met krabetiketten. Kuifje kan met Haddock ontsnappen en duikt onder in Marokko. Hij zal trachten de bende misdadigers kunnen ontmaskeren.

10. De geheimzinnige ster: Ten gevolge van het neerstorten van een meteoriet in de Arctische oceaan organiseert professor Calys een expeditie om de oorsprong van deze ruimtesteen te achterhalen. Kuifje en kapitein Haddock vergezellen hem.

11. Het geheim van de Eenhoorn: In dit avontuur vergezelt Kuifje kapitein Haddock op een zoektocht naar zijn beroemde voorvader, Ridder François van Haddock. Nadat Kuifjeeen klein model van het schip van Haddocks voorvader aan de kapitein heeft geschonken, vindt hij in de mast een mysterieus perkament. Dit is het begin van een jacht die onze helden aanzet tot de reconstructie van een geheimzinnige schat.

05:26 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: herge, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.