25-02-16

Kuifje compleet #3. (HC) (Casterman) (2015)

Dit album werd aangeboden bij het weekblad HUMO op 02-02-2016.

Hergé,2015Tekst & tekeningen: Hergé.

 

6. Het gebroken oor: Het gebroken oor (1937) is één bloedstollende achtervolging. Nadat Kuifje een gestolen fetisj heeft bemachtigd, vertrekt hij naar Zuid-Amerika waar verschillende belangengroepen elkaar het leven zuur maken: militaire, economische, financiële. Er breekt oorlog uit tussen San Theodoros en Nuevo Rico.

7. De zwarte rotsen: "Kuifje begeeft zich naar Schotland waar een gorilla een kasteel op een verlaten rotseiland terroriseert. Op het rotseiland wordt hij constant achtervolgd. Dit eiland staat immers bekend als de schuilplaats van een geheimzinnig 'beest', maar het herbergt in feite een bende valsemunters. Na duizend gevaren kan Kuifje de activiteiten van de bende stopzetten en de ware aard van het 'beest' prijsgeven.

8. De Scepter van Ottokar: Kuifje wordt als secretaris geëngageerd door professor Halambique, een sigillograaf. Maar tijdens een vlucht wordt hij uit het vliegtuig gegooid. Hij geraakt gelukkig niet gewond en ontdekt een complot om de koning te onttronen. Kuifje snelt de Syldavische koning te hulp.

05:15 Gepost door Filip Hellemans in Kuifje (HC) | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hergé, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.