30-11-15

F.C. De Kampioenen omnibus #7. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2015)

f.c. de kampioenenTekst: Hec Leemans --- Tekeningen: Hec Leemans, Tom Bouden.

31. Kampioenen op wielen: Boma gaat een weddenschap aan met de voorzitter van een wielerclubje. Die voorzitter is niemand minder dan kolonel Van de Sijpe, die beweert dat zijn wielertoeristen in alle opzichten beter zijn dan de Kampioenen. In een spannende voetbalmatch winnen de wielertoeristen het van de Kampioenen. Voorzitter Boma besluit zijn slappe spelers op de fiets te laten trainen om aan hun conditie te werken.

32. De Zeep-serie: Naar aanleiding van een wedstrijd in het tv-weekblad Tot Ziens Allemaal worden de Kampioenen het voorwerp van een reality-soap op televisie. Dag en nacht worden ze op de voet gevolgd door een televisieploeg, die al hun wedervaren vastlegt.

33. Kampioenen in Afrika: Boma heeft een grote verrassing voor zijn Kampioenen. Ze zijn uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen het nationale team van een Afrikaans koninkrijk. Ze zullen afgehaald worden met het koninklijke vliegtuig en mogen logeren in de koninklijke verblijven. Maar kunnen de Kampioenen Boma deze keer vertrouwen?

34. Supermarkske op de bres: De duiven van Fernand presteren bijzonder goed sinds hij hen nieuw krachtvoer te eten geeft. De dopinginspectie onderzoekt inmiddels een zaak van gedrogeerd duivenvoer. Ze komen uit bij een handelaar die Bomaworst in het duivenvoer vermengt. Markske, die Fernand helpt op het duivenhok, blijkt allergisch te zijn voor het krachtvoer.

35. Agent Vertongen: Er gebeuren diverse kunstdiefstallen in de streek. Ook bij de Kampioenen, maar dat blijkt een vergissing te zijn. De wedstrijdbekers van Boma zijn immers niets waard. Inspecteur Porei zit met de handen in het haar. Hij heeft te weinig mankracht. Uit noodzaak werft men zowat iedereen aan bij de politie, onder meer Mark Vertongen. Het hoeft niet gezegd dat agent Vertongen de grootste rampen veroorzaakt.

17:37 Gepost door Filip Hellemans in F.C. De Kampioenen + Vertongen & co | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hec leemans, tom bouden, 2015 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.