29-10-15

De belevenissen van Jommeke, bundel 1. (HC) (Het Volk) (1982)

jommekeTekst & tekeningen: Jef Nys.

 

#40: Anakwaboe: De Koningin van Onderland is terug op haar kasteel. De eerste de beste knecht die zich komt aanbieden, is Anatool. Al vrij vlug merken ze hun overeenkomstige passie: de haat ten opzichte van die rebelse jongen Jommeke. Met behulp van Kwak en Boemel vormen ze een bende die slechts één ding voor ogen heeft: de ondergang van het jongetje met het strooien kapsel! Jommeke weze gewaarschuwd, want daar zijnAnakwaboe!

#41: Twee halve lappen: Het zijn me nogal lappen! In het kamp van de Propere Voeten hebben ze één halve lap gevonden met allemaal tekens op die wel eens zouden kunnen leiden een fabelachtige schat. De hulp van de kleine bleekgezicht wordt ingeroepen. En het is Koperen Keelgat die de eer heeft om de boodschap over te brengen.

#81: De luchtzwemmers: Het is hem toch weer gelukt, die ouwe maffe professor Gobelijn. Wat de vogel kan, kan de mens nu ook dankzij zijn vliegband. Via een vernuftig mechanisme én zwemvliezen kan je je rustig een weg banen in het luchtruim. Om de gebruiksvriendelijkheid nog te verbeteren creëert Gobelijn de vliegpillen. Binnen de kortste keren is heel Zonnedorp in rep en roer en bevinden ze zich niet meer met beide voeten op de grond.

#91: Prins Filiberke: Filiberke is ontvoerd. Hij lijkt immers als twee druppels water op de Prins van Koerania. Voor enige tijd moet hij diens plaats innemen om de troonopvolging te kunnen garanderen. Zal het hem lukken de uiterst belangrijke opdracht te voltooien?

05:35 Gepost door Filip Hellemans in Jommeke allerlei | Permalink | Commentaren (0) | Tags: jef nys, 1982 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.