12-11-14

F.C. De Kampioenen omnibus #6. (SC) (Standaard Uitgeverij) (2014)

f.c.de kampioenenTekst: Hec Leemans --- Tekeningen: Hec Leemans, Tom Bouden.

 

26. Het spiedende oog: Er wordt veelvuldig ingebroken in de streek. Ook bij de Kampioenen, die natuurlijk voor een raadsel staan. Inspecteur Porei bemoeit zich met de zaak. Markske wil opnieuw voor amateurdetective spelen, maar Bieke vindt dat het de hoogste tijd is dat hij een serieuze baan zoekt. Markske solliciteert bij de firma Het spiedende oog, die beveiligingsapparatuur verkoopt. Hij wordt een volhardende vertegenwoordiger die zeer letterlijk de voet tussen de deur zet.

27. Vertongen en zoon:  Nog steeds op zoek naar een vaste baan, gaat Markske stage lopen bij zijn vader, die begrafenisondernemer is. Dit leidt natuurlijk tot hilarische toestanden, zeker wanneer meneer Boma plots komt te overlijden en de begrafenis geregeld moet worden.

28. Man, man, man: Na de komst van een vreemde bezoeker met zeer dwingende ogen, beginnen de Kampioenen zich vreemd te gedragen. Fernand denkt dat hij Boma is en Boma denkt dat hij Fernand is. Ze wisselen van rol. Fernand gaat in het huis van de worstenfabrikant wonen en Boma zorgt voortaan voor de duiven van Fernand en voor de antiekwinkel. Bij Pascale en Carmen gebeurt ook een identiteitswissel, met allerlei grappige gevolgen. Xavier is bijvoorbeeld helemaal het noorden kwijt. Als Pol, Doortje, Markske en Bieke van een korte vakantie terugkeren, treffen ze een heel vreemde situatie aan bij De Kampioenen. Wie of wat zit hierachter?

29. Stem voor mij: De verkiezingen naderen en de burgemeester tracht weer een beroep te doen op zijn nabije kennissenkring waar Balthazar Boma toe behoort. Die ziet het enkel zitten om een bijdrage in natura te leveren: honderd kilogram worst voor het bal van de burgemeester. Maar Boma's leuze Wie mijn worst niet eert, is mijn geld niet weerd!, daar is de burgemeester niet zo mee gediend. De Kampioenen mogen dan ook die sportsubsidie op hun buik schrijven. Pol ziet maar één oplossing: zichzelf kandidaat stellen, een idee dat vrij snel overgenomen wordt door Boma én Carmen. De verkiezingsstrijd begint.

30. Gebakken lucht: Op een dag komt er bij de Kampioenen een heuse goeroe langs, die niet alleen de vrouwen weet in te palmen voor zijn new-age sekte, maar ook de mannen een rad voor de ogen draait. Gelukkig houdt Markske het hoofd koel.

15:41 Gepost door Filip Hellemans in F.C. De Kampioenen + Vertongen & co | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hec leemans, tom bouden, 2014 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.