23-06-14

Lucky Luke Lecturama bundel #3: Dr. Doxey's elixer / Phil Ijzerdraad / De spoorweg door de prairie. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky luke

Tekst & tekeningen: Morris.

 

7. Dr. Doxey's elixer: In Dr. Doxey’s elixer helpt de lichtgelovige Lucky Luke Dr. Doxey, verkoper van allerlei obscure producten die het leven aangenamer moeten maken. De sluwe Doxey steelt Jolly Jumper en raast er vandoor. Lucky Luke spoort hem op en zal deze kwakzalver weten te ontmaskeren. In Mensenjacht ontsnapt Dr. Doxey uit zijn cel en vlucht de woestijn in. Onze rechtgeaarde Lucky Luke gaat erachteraan.

 

8. Phil Ijzerdraad: In Phil raakt in de knel maken we kennis met de illustere O'Sullivan die ondanks de slechte whisky met zijn saloon de "Schoppenaas" in Bottleneck Gulch gouden zaken doet. Wanneer O'Hara vlak naast zijn keet de saloon "Hartenaas" opent, is het hek van de dam en beraamt O'Sullivan een kwaadaardig plan om O'Hara goed- of kwaadschiks te laten verwijderen met de hulp van huurmoordenaar Phil IJzerdraad. Lucky Luke heeft al luistervinkend het plan gehoord en kruipt in de huid van IJzerdraad. Maar wanneer de echte Phil opduikt, gaan de poppen aan het dansen. In Lucky Luke en Pil krijgen we een blik geworpen op Smokey-Town dat voorheen nogal geplaagd werd door heel wat geboefte. Gelukkig nam iemand het heft in eigen handen. De eenvoudige Pil wist net door zijn onhandigheid alle schurken te verslaan en zorgt ervoor dat de vrede weerkeert in Smokey-Town.

 

9. De spoorweg door de prairie: Na heel wat ongeregeldheden stelt de spoorwegmaatschappij Lucky Luke aan om de op de vooruitgang van de aanleg toe te zien. Geplaagd door de Indianen, de bergen, de woestijn, het getouwtrek tussen East en West City om de lijn doorheen hun stad te krijgen, én de sabotagepogingen van de Postkoets-aanhang, moet Lucky Luke het verdere verloop garanderen.

19:03 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.