18-11-13

Lucky Luke Lecturama bundel #2: Avonturen in het westen / Lucky Luke tegen Pat Poker / Vogelvrij. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky lukeTekst & tekeningen: Morris.

 

4. Avonturen in het westen: In Joe Kruitdamp komt terug bevinden we ons te Nugget Gulch. Ter gelegenheid van diens verjaardag worden er paardenrennen gehouden. Lucky Luke doet mee, maar zijn paard wordt gestolen. De boef verft Jolly Jumper zwart en wil zo de race winnen. Maar wanneer het begint te regenen. In De lasso knalt wordt Lucky Luke een echte cow-boy die het vee bijeendrijft. Wanneer enkele koeien ontbreken, gaat hij op onderzoek uit. In Harde knoesten krijgen we een tweekamp tussen Simon de Slager en Kelly de Doder. De handlangers van Kelly willen echter vermijden dat hun baas verliest en saboteren de treiningen van Simon.

5. Lucky Luke tegen Pat Poker: In Schoonmaak in Red-City wordt Lucky Luke sheriff in dit illustere stadje. Nog voor hij er aankomt wordt hij beroofd van hebben en houwen. Toch zal hij de strijd aanbinden met Pat Poker, de eigenaar van de saloon en beroepsgokker. In Alarm in Tumbleweed wordt de voorbijtrekkende schapenherder bijna gelyncht. Lucky Luke weet hem te redden. Niet veel later moet Luke nog eens tussenkomen wanneer Pat Poker opduikt in de saloon.

6. Vogelvrij: In Vogelvrij zien we voor het eerst de gebroeders Dalton: Bob, Grat, Bill en Emmett. Zij zijn de beruchtste desperado's van het Wilde Westen. Wanneer ze een treinroof plegen, gaat Lucky Luke achter ze aan. Kan hij ze inrekenen? In De gebroeders Dalton komen terug kruipen Lucky Luke en een paar vrienden zelf in de huid van de beruchte Daltons om de potserige sheriff van een stadje op zijn plaats te zetten. Overal heerst paniek: de Daltons zijn terug!

16:21 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.