17-10-13

Lucky Luke Lecturama bundel #1: Dick Digger's goudmijn / Rodeo / Arizona. (HC) (Dupuis + Lecturama) (1989)

lucky LukeTekst & tekeningen: Morris.

 

1. Dick Digger's goudmijn: In Dick Digger's goudmijn komt Lucky Luke goudzoeker Dick Digger tegen die net een goudader heeft gevonden en op weg is om zijn claim te laten registreren. In de saloon is hij echter niet discreet genoeg en nodigt hij ongewild ongedierte uit om hem te bestelen. Wanneer dat ook gebeurt gaat Lucky Luke achter de dieven aan. In het verhaal van Mad Jim wordt Lucky Luke verkeerdelijk aanzien als de misdadiger Mad Jim die voor ophanging berecht werd. Mad Jims handlangers verergeren de situatie en zorgen ervoor dat Lucky Luke terechtgesteld zal worden. Gelukkig weet onze held te ontsnappen en begint hij aan een speurtocht naar de gevaarlijke misdadiger.

 

2. Rodeo: In Rodeo komt Lucky Luke in Navajo City aan waar op dat moment een rodeo gehouden wordt. Lucky Luke wil meedingen voor de eerste prijs, maar moet afrekenen met de gedoodverfde winnaar Cactus Kid. Uit vrees voor de te grote concurrentie saboteert Kid de boel. In Lucky Luke te Desperado-City wordt deze stad geterroriseerd door de broeders Pistol. Lucky Luke zal orde op zaken proberen te stellen. In De goudrush naar Buffalo Creek heeft het grapje dat Lucky Luke uithaalt met een goudzoeker zeer kwalijke gevolgen!

 

3. Arizona: In Arizona wordt een goudtransport overvallen. Lucky Luke zal trachten de daders op te sporen en het goud terug te bezorgen aan de rechtmatige eigenaars. In Lucky Luke tegen Caesar Sigaret moet onze held de ontsnapte crimineel achterna tot in Mexica. Daar komt het tot een ultiem duel in de arena van de stierenvechters.

07:08 Gepost door Filip Hellemans in Lucky Luke | Permalink | Commentaren (0) | Tags: morris, 1989 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.