08-07-13

Bob Morane special #2. (SC) (Le Lombard) (1984)

bob moraneTekst: Henri Vernes --- Tekeningen: Coria.

 

Bundeling van 3 albums:

- 15. Een roos van de Gele Schaduw: Bob Morane komt in het Avignon van 1317 terecht. De jonge ridder Yoland de Montale heeft zijn geliefde beloofd een betoverde roos voor haar mee te brengen. De laaghartige meneer Ming wil zich deze bloem toeëigenen omdat ze de 'strength' bevat, een diabolische kracht. Bob, Bill en Sophia Paramount moeten alles op alles zetten om dat te voorkomen.

- 17. De Mamantu ontwaakt: Het vliegtuig waarmee Bob Morane op reportage is, maakt een noodlanding op een kleine taiga. Hij krijgt te horen dat een monsterlijk beest de omgeving onveilig maakt. De pootafdrukken die Bob ontdekt, wijzen er inderdaad op dat het om een reusachtig dier gaat. Het ontwaken van de mamantu zal niet onopgemerkt voorbijgaan.

- 18. De Mieren van de Gele Schaduw: Hoe is de schurkachtige meneer Ming erin geslaagd de Franse hoofdstad in een tropische jungle te laten veranderen? Met welk doel heeft hij de Parijzenaars veranderd in gedienstige Mieren van de Gele Schaduw?

17:21 Gepost door Filip Hellemans in Bob Morane | Permalink | Commentaren (0) | Tags: henri vernes, coria, 1984 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.